Monday, December 12, 2011

a pair of thick socks



Ini yarn yang saya beli dari daiso masa pegi KL last weekend. the yarn tebal la jugak. kait guna knitting needle 4 mm. ini first saya kait gunakan kaedah magic loop. tak pernah try lagi. so guna circular needle panjangnya +-40 cm saya try kait guna kaedah magic loop.malangnya untuk pair yang kat atas tu saya terdrop the stictch n bila saya pickup balik tersalah pickup sebab tu nampak cam awkward sikit... bila sedar dah banyak kait malas la nak bukak lagipun stokin ni kait untuk baby pakai time tido je..so belasah je la kannn...heehe.

okeh ni saya nak share pattern yang saya gunakan untuk stokin ni... stocking ni tebal enough and bile bahagian atasnya kita lipat dah kira macam jadi booties untuk baby..cantik sangat... cuma be careful je jangan jadi macam saya terdrop stitch pastu malas nak repair pulak tu...so the pattern is:
























oooohhhh..tak nampak ek...kesiannya... cuba click atas gambar bagi besar kot2 boleh nampak.

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

Follow by Email

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails