Friday, November 25, 2011

benang kait cotton

satu masalah yang selalu aku hadapi masa mengait ialah... i love to crochet or knit garment. aku bukanlah orang yang gemar mengait alas meja ke..tutup tv, chairback dan sebagainya. so satu masalah ialah benang yang ada dijual kat kedai2 biasa di Malaysia ni benang akrilik. tau la kalau benang akrilik ni dibuat baju dan dipakai diiklim Malaysia yang panas mengerlip ni..pasti rasa cam nak terbakar je dalam baju tu. antara brand benang yang biasa aku jumpa kat malaysia ni ialah benang minlon ( berlambak benang ni) dan Nona. Dulu ada brand ondori tapi sekarang ni memang tak pernah jumpa dah.
Bukan tak de benang cotton tapi yang paling tak tahan , harganya... mahal yang amat... boleh tembus poket kalau beli untuk cukupkan satu baju. so sekang ni dah dapat beli benang cotton yang murah2 ni direct terus dari kilangnya kat turki. aku pun ada jadi reseller untuk jual benang ni, memnadangkan betapa susahnya nak dapatkan benang2 cotton ni aku telah order banyak2 dan jual kat my yarn store. memang benang2 cotton ni mendapat permintaan yang sangan tinggi. sekejap je nak kena restock balik. Chinese especially adore this type of yarn very much.


so untuk sesapa yang berada kat penang dan sekitarnya kalau nak drop by untuk beli benang kat kedaiku jangan lupa ke kompleks bukit jambul. directionnya ada kat http://facebook.com/deenorh . Nama kedai aku tu DEENOR HABERDASHERY dan terletak kat  level 3 ( kalau kira dari ground maknanya tingkat 4 la). untuk yang tak berapa biasa korang ambik bubble lift yang dekat ngan KFC. tingkat 1 korang akan jumpa Kenny rogers . masuk lift tu tekan je tingkat 3 ,keluar lift , turn right. Akan nampak la kedai aku tu.

Akan tetapi kalau tak boleh nak mai sendiri dont worry. Boleh beli secara online dari http://deenorh.melur.com . Penghantaran akan dilakukan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Jemput shopping ye...

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

Follow by Email

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails