Monday, December 30, 2013

Bai Bai 2013

Salam... 5 bulan ku menyepi... bukan tak rindu untuk bercerita kat sini... namun keterbatasan masa dan kurang bijaksana mengurus waktu membuatkan blog ini akhirnya bersawang  begitu sahaja..ahaks...dalam masa 5 bulan banyak yang telah terhasil..banyak juga yang tidak menjadi..begitulah hidup... kita takkan tahu apa akan berlaku kecuali kita berani mencuba.. 

Pada hari terakhir tahun 2013 ni sudilah kiranya berkongsi beberapa antara hasil yang telah kucapai sepanjang tahun ni... ada yang sempat diambik gambar ..ada yang tidak...

1. Tahun ni tahun pertama aku berjaya menjahit baju raya untuk seluruh ahli keluarga. walaupun hasilnya tidak sempurna ( jangan belek dekat dekat ye...) namun Alhamdulilah


2. perkenalan dengan geng jahit di facebook telah membuka banyak fasa baru dalam hidup echeheheh... especially bab banyaknya baju yang aku jahit untuk diri sendiri tahun ni...baju2 yang dijahit semuanya dari pola yang dicilok dari situ...cilok halal ye ...sebab empunya badan bagi kebenaran. Antara baju yang dijahit

jubah princess ni paling best....pola hasil sedekah C-tie Shasha.. semoga Allah murahkan lagi rezeki beliau...:-)

blouse waka waka pola dari blog kedai jahitku...3 pasang buat blouse patern ni ... memang selesa aiiih... satu dicilok oleh adik iparku...


Blouse panjang belah tepi pola sendiri hasil tiru baju yang dah beli siap.....


Jubah kembang ala riau pola sedekah C-tie Shasha jugak yang mak aihhh selesa giler beb...jahit 4 pasang... satu bagi adik... satu emak rembat tinggal 2 untuk pakai sendiri...nanti akan ku tambah lagi

3. Tahun ni juga selepas asyik2 beranak je n menangguhkan masterku akhirnya dapat jugak segulung ijazah... apa taknya ambik master dulu lagi dari adik yang buat specialist medic tapi dia yg abis dulu... kakakaka.... hampir 3 tahun tulis surat tangguh sebab nak beranak...baju convo jahit sendiri jugak...and InsyaAllah sekarang since dah pencen beranak... unless terrrrr.... sedang sambung phD pula... mohon doa agar dipermudahkan laluanku ye kawan kawan...
BTW yang ku jahit dalam gambar ni adalah:
1. Baju sendiri
2. Baju merah anak...
3. Baju hijau anak
4. Tudung hitam anak

Jubah convo tu bukan jahit sendiri ye... ekekeke... boleh je kalau nak jahit sendiri ( berlagak yeee...)
There was an error in this gadget

Follow by Email

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails