Friday, April 30, 2010

The child friendly cactus


Ni adalah kaktus yang mesra kanak-kanak...hehehe sebab tak de duri dan tak payah siram, kalau nak cantikkan lagi , boleh jahit manik2 warna silver or kuning sebagai duri tapi sebab saya ni seorang yang pemalas dan tidak teliti cukuplah macam ni saja.

Sebenarnya projek kaktus ni semata-mata nak menghabiskan benang2 hijau yang saya beli beberapa tahun lepas entah untuk apa pun tak ingat dah. sebahagiannya saya dah jadikan katak dalam projek saya:
Katak kembung . walaupun dah buat kaktus ni banyak lagi yang berlebih ni.. nampak gaya kena cari green pattern lagi la untuk habiskan benang2 ni.
Pattern untuk kaktus ni saya tiru dari:all craft . respek r kat dia ni sebab come out with such a great pattern yang rasanya kita susah nak pikir. cute tapi mudah sangat nak buat.
Kat dalamnya pula saya stuff dengan kapas biasa yang kita boleh beli dalam bentuk gulung2 tu (kapas mayat...hehehe). sticthnya pulak semuanya single stitch kecuali untuk bunganya saja. untuk badan kaktus kita kait backloop single stitch
Pot dia ni sepatutnya warna merah bata ( terracotta) tapi since benang warna light brown ni aja yang ada ... bantai jer la...bestkan ada kaktus yang tak payah siram ni... korang try le...






4 comments:

  1. i likeee...but never do amigurumi before...

    ReplyDelete
  2. like the cactus design, never have to watwer the plant besides, can have it as a decoration.

    For cotton yarn, crochet n knitting accessories visit http://www.cottonhousestore.com/

    ReplyDelete
  3. Wow... great store ... love the yarns.. yeah youre right ..your price is cheaper than other stores...goodluck for your biz..will definitely buy from you...

    ReplyDelete
  4. kak nor, finally i made it. My first amigurumi :D cactus!
    http://ladycino-crafts.blogspot.com/2011/02/my-unstable-cactus-is-completed.html

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

Follow by Email

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails