Thursday, November 8, 2012

Freeform crochet

Hi... pernah dengar freeform crochet tak. its one form of art yang kalau nak dikira dengan bahasa yang mudah ialah hentam sajalah labu... heehe.. kita boleh crochet sesuka hati kita dengan menggabungkan pelbagai bentuk. ada juga yang menggabungkan crochet dan knitting... sebagai. gambar ni diembed dari pinterest, cool kan
Source: woolandtea.com via Joke on Pinterest


ada lagi yang menarik cam yang ni.



 
Source: flickr.com via Joke on Pinterest
ini dinamakan scrumble... cam apple scrumble kot.. main kacau2 cam tu juga... tapi cantikkan
Tapi kalaulah boleh buat macam yang ni memang tabiklah...
Source: flickr.com via Joke on Pinterest
rupa2 nye freeform crochet ni tersangat la cantiknya bila dijadikan handbag. ... ni yang tak sabar nak buat satu ni..the best thing is , pengait2 tegar mesti mempunyai koleksi scrap yarn yang banyak... apa lagi...
huyyooo... tengok yang ni ... dijual sampai $210... huh... sapa yang boleh buat ni memang caiyok la... makcik kayo..
Source: etsy.com via Sherry on Pinterest
video youtube untuk freeform crochet: 1. scrumble: 2. freeform scarf: 3. Freeform Pullover

3. crochet bullion stitch
 
4. crochet i-cord

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

Follow by Email

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails