Thursday, November 11, 2010

Topi Mickey mouse



The most interesting about baby beannie is you can be as creative as you like... an the good thing is.. baby will be cute in any type of beannie. ini topi mickey mouse baru untuk alisha tapi dia tak sempat nak menggayakannya lagi.. hehehe.

untuk buat topi ni sangat mudah. basic untuk buat topi ialah
1. mula2 kita 4 rantai then cantumkan.
2. dalam gelung yg kita dah cantum tu pulak kait 6 DC ( row 1)
3. kait pulak 2 DC dalam setiap dc hingga dapat 12 DC (row 2)
4. kait 2 DC , 1dc , 2 DC selang2 sampai habis dapat 18 DC (row 3)
5. kait pulak 2 DC , 1 dc, 1 dc, 2 dc hingga dapat 24 DC (row 4)

ulang step ni hingga dapat saiz yang dikehendaki

chchchch
dcdcdcdcdcdc
2dc 2dc 2dc2dc 2dc2dc
2dcdc2dc2dcdc2dc2dcdc2dc2dcdc2dc
2dcdcdc2dc2dcdcdc2dc2dcdcdc2dc2dcdcdc2dc

lepas tu terus kait 1 dc dalam setiap dc hingga dapat ketinggian topi yg dikehendaki

then letak je any decoration yang sesuai.

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

Follow by Email

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails